Organizare Conferinta

Institutul Roman de Studii Euro – Asiatice(IRSEA), in parteneriat cu ASIA – EUROPE FOUNDATION(ASEF), avand sediul in Singapore, organizeaza un seminar cu tema “STORIES FROM BORDERS AND STORIES OF BODERS”.

 

ASEF a fost creata in anul 1997 prin decizia tarilor participante la forumul ASIA – EUROPE MEETING(ASEM), fiind singura institutie fizica permanenta a acestui dialog. Promoveaza realizarea unei mai bune intelegeri reciproce si consolidarea cooperarii intre popoarele asiatice si europene prin dezvoltarea schimburilor intelectuale, culturale si interumane. A reusit sa creeze canale bi-regionale cu focalizare pe domeniile si problemele menite sa intareaca relatiile dintre Asia si Europa.

 

In contexul procesului de apropiere rapida si multidimensionala intre Europa si Asia, in care si Romania este angajata profund si creator, scopul IRSEA, fondat in luna mai a.c., este de a studia teme economice si socio – politice fundamentale, precum evolutiile politice, tendintele demografice in Europa si Asia si efectele lor asupra fluxurilor migratorii, regimurile monetare si finaciare in tarile emergente si efectul de contagiune in situatiile de criza, problema energiei in cele doua regiuni, globalizarea afacerilor, inclusiv a pietei muncii, interculturalitatea, cauzele cresterii economice rapide in Asia si problemele de mediu si poluare.

 

Prin studiile sale, IRSEA doreste sa contribuie la determinarea intelegerii reciproce, a unei mai profunde angajari si cooperari a popoarelor din Europa si Asia, cultivarea si promovarea valorilor culturale asiatice in Europa si a celor europene in Asia, afirmarea principiilor democratice si etice si sprijinirea liberei circulatii a ideilor in arta, stiinta, economie si politica in cele doua regiuni.

 

Seminarul va fi sustinut de doamna Dr. Sriprapha Petcharamesree de la Mahidol University din Thailanda.

 

Domnia sa este specialist in stiinte politice, cu PhD obtinut in domeniul poticii internationale la University of Paris – X Nanterre, si un cunoscut promotor al drepturilor omului in regiunea asiatica.

 

Prezentarea se va concentra pe exemplificarea unor cazuri reale din Asia si Europa, cu intentia de a reflecta in mod critic, pe baza acestora, conceptele referitoare la granite si frontiere din perspective legale si politice.

 

Seminarul va avea loc in data de 7 noiembrie a.c., orele 16.30, in sala de conferinte a Casei de Avocatura Musat&Asociatii din Bulevardul Aviatorilor, nr 43, sector 1, Bucuresti.

 

Cu acelasi prilej, IRSEA, in pozitia de think – tank romanesc, va marca lansarea sa in sfera activitatilor importante si responsabile promovate de “track two diplomacy.” Ceremonia va fi urmata de o receptie, la aceeasi adresa.