Conferinta IRSEA: Relatiile bilaterale Romania-Japonia, cu accent pe cooperarea economica

Prin studiile efectuate si evenimentele organizate, IRSEA doreste sa contribuie la consolidarea intelegerii reciproce, asumarea de angajamente mai stranse si cooperarea intre popoarele Europei si Asiei, la promovarea valorilor culturale asiatice in Europa si cele europene in Asia, precum si la afirmarea principiilor democratice si etnice si libertatii in gandire in domenii precum arta, stiinta, economia si politica in cele doua continente.

IRSEA se adreseaza tinerilor profesionisti si studenti, Guvernelor, expertilor si formatorilor, societatii civile, oamenilor de afaceri si antreprenorilor.
 
Un eveniment foarte important in acesta directie a avut loc sub auspiciile Acordului de Cooperare ASE – IRSEA la 17.11.2010, unde E.S. Dl. Natsuo AMEMIYA, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Japoniei in Romania, dupa o scurta alocutiune a Prof. Dr. Viorel LEFTER, Prorector al ASE Bucuresti, a prezentat o evaluare completa si obiectiva a relatiilor economice biletare romano-japoneze, programului ODA si investitiilor in Romania, bazate pe un parteneriat politic solid, asa cum a fost apreciat de catre E.S. Natsuo AMEMIYA.
 
Studentii au avut o imagine a progresului economic si dezvoltarii Japoniei dupa al II-lea Razboi Mondial. E.S. Ambasadorul Natsuo AMEMIYA a evidentiat decizia politica a tarii sale de a consolida parteneriatul cu Uniunea Europeana, un pas important in aceasta directie reprezentand EPA (Economic Partnership Agreement) EU – Japonia.
 
E.S. Ambasadorul Natsuo AMEMIYA a purtat un dialog substantial si interactiv de tipul Q&A cu studentii romani. A fost un exercitiu intens, iar cunostintele profesionale alaturi de curiozitatea tinereasca au condus  la insusirea multor elemente legate de relatiile existente intre statul asiatic si cel european.
 
E.S. Ambasadorul Natsuo AMEMIYA a fost prezentat de catre presedintele IRSEA, Ambasadorul George SAVUICA, care a acordat multumiri celor prezenti la sfarsitul conferintei.
 
IRSEA este o organizatie non-profit independenta. Este cladita pe sistemul de lucru think-tank pentru o interactiune cat mai puternica intre Europa si Asia, fiind un puternic sustinator al beneficiilor reciproce de consolidare a parteneriatului dintre cele doua continente.