Proiectul de cercetare "Asia in ochii Europei"

 

Institutul Român de Studii Euro-Asiatice (IRSEA) a demarat proiectul “Asia în ochii Europei” (Asia in the Eyes of Europe), demers ştiinţific coordonat de Fundaţia Asia-Europa (ASEF), cu sprijinul financiar al Comisiei Europene.

IRSEA este singura instituţie academică din Europa de est invitată să participle la derularea cercetării sociologice alături de instituţii de prestigiu din Marea Britanie, Franţa, Belgia, Germania, Danemarca, Italia şi Austria.

Proiectul va avea ca scop îmbunătăţirea cunoaşterii continentului asiatic în Europa şi crearea unei platforme solide care să permită societăţii civile, mediului de afaceri, cercetatorilor, studentilor, oamenilor politici, structurilor media şi, în general, stakeholderilor multi-sectoriali de pe cele două continente, să se înţeleaga mai bine unii pe alţii.   

Derulat pe durata a doi ani de zile, acest demers ştiinţific de amploare oferă o oportunitate unică pentru ca cele două continente Asia si Europa, să aprecieze corect percepţiile unuia despre celălalt, prin studiul atitudinilor, cunoaşterii şi valorizarii pe care publicul larg, mass-media şi liderii de opinie din Europa o au faţă de continentul asiatic.