PROIECTUL "ASIA IN THE EYES OF EUROPE"

 

CONTEXT:

IRSEA contribuie la un demers stiintific de amploare, fiind nominalizat sa realizeze o cercetare sociologica in Romania in 2010 si 2011 care sa analizeze perceptia locala privind continentul asiatic.

Proiectul de cercetare 'Asia in the Eyes of Europe' ofera o oportunitate unica pentru ca cele doua continente Asia si Europa, sa aprecieze corect perceptiile unuia despre celalalt, prin studiul atitudinilor, cunoasterii si valorizarii pe care publicul larg, mass-media si liderii de opinie din Europa o au fata de continentul asiatic. Proiectul s-a dezvoltat din initiativa curenta a ASEF (Asia-Europe Foundation), 'The EU in the Eyes of Asia', prin care s-au efectuat inca din anul 2005 studii asupra modului in care este perceputa Uniunea Europeana in 12 locatii diferite de pe tot continentul asiatic. 

Proiectul de cercetare va contribui la generarea unui sistem de referinta pentru compararea rezultatelor studiului 'EU through the Eyes of Asia'. Proiectul va avea ca scop imbunatatirea cunoasterii continentului asiatic in Europa si crearea unei platforme solide care sa permita societatii civile, mediului de afaceri, cercetatorilor, studentilor, oamenilor politici, structurilor media si, in general, stakeholderilor multi-sectoriali de pe cele doua continente, sa se inteleaga mai bine unii pe altii.   

mai multe la http://www.cris.unu.edu/fileadmin/user_upload/Project_Synopsis_Xinning_Song.pdf sau 

 

http://www.asef.org/index.php?option=com_project&task=view&id=668